fbpx
Szukaj
open close

Roladki wieprzowe z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ab29129-26aa-48c7-8823-3a919baad12a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki wieprzowe z papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Wkładamy paprykę i pieczemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy paprykę z piekarnika, przykrywamy czystą ścierką i odkładamy na ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy z papryki skórę i usuwamy pestki, po czym paprykę siekamy i przenosimy do miski
  • Cebulę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy ser, bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i całość dokładnie mieszamy
  • Na końcu każdego kawałka mięsa nakładamy farsz, zwijamy mięso w roladkę i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 10-12 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (960 g)
  • Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bułka tarta (16 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladki wieprzowe z pistacjami

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę i orzechy drobno siekamy Mięso kroimy (…)

WIĘCEJ >

Nadziewane roladki wołowe

Mięso kroimy w plastry, a następnie tłuczemy tak, aby każdy kawałek był jednakowej grubości Każdy kawałek mięsa posypujemy z obu (…)

WIĘCEJ >

Roladki drobiowe z fetą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze filety Następnie (…)

WIĘCEJ >

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy (…)

WIĘCEJ >