Roladki drobiowe z serem
Roladki drobiowe z serem
Przygotowanie
- Zieleninę drobno siekamy
- Mięso kroimy poziomo na pół, aby otrzymać cieńsze kawałki
- Każdy kawałek mięsa wkładamy w dwie warstwy folii spożywczej i delikatnie rozbijamy wałkiem, tak aby filety miały grubość ok. 5 mm
- Na każdym kawałku mięsa kładziemy ser, posypujemy zieleniną oraz przyprawami (pieprzem) i ostrożnie zwijamy, a następnie związujemy nicią kuchenną
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas obracając
- Roladki przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Upieczone roladki skrapiamy sokiem z cytryny
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Ser żółty (120 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.