Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem
Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki
- Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku
- Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną
- Dzielimy na 4 części i formujemy walec wielkości małego palca
- Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 3 mm
- Lekko solimy i pieprzymy
- Nakładamy na środek każdego rozbitego plastra 1 plaster boczku
- Nakładamy farsz mięsny
- Zawijamy schab, żeby utworzyć roladkę, czyli najpierw zawijamy boki a potem zwijamy jak dywan
- Gotowe roladki układamy w naczyniu
- Dodajemy smalec
- Wlewamy szklankę zimnej wody
- Przykrywamy pokrywką
- Pieczemy w 180 st. C przez 90 min
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy stosować pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (320 g)
- Indyk pierś (270 g)
- Woda (200 ml)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (20 g)
- Pietruszka korzeń (20 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.