Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym
Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym
Przygotowanie
- Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C
- Dorsza i łososia solimy i pieprzymy
- Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia
- Zawijamy dorsza wokoło łososia
- Spinamy wykałaczką żeby się roladka nie rozwinęła
- Na blaszkę/naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła i kładziemy roladkę
- Pieczemy 20 min w piekarniku
- W tym czasie przygotowujemy warzywa
- Marchew i pietruszkę pokroić w paski
- Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego
- Wrzucamy wszystkie ugotowane warzywa
- Solimy i pieprzymy
- Zasmażamy 5 min. na średnim ogniu
- Mieszamy, ustawiamy minimalny płomień i zasmażamy jeszcze 5 minut
- Nakładamy na talerz roladkę z ryby
- Wokoło układamy warzywa
- Jeśli ktoś lubi/może to wyciska ćwiartkę cytryny na ryby
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (150 g)
- Łosoś atlantycki (świeży) (100 g)
- Brukselka (85 g)
- Kalafior (80 g)
- Marchew (45 g)
- Brokuł (40 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.