Ratatouille
Ratatouille
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w cienkie plasterki
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Do naczynia żaroodpornego wylewamy pomidory, a na nich układamy na przemian plastry warzyw tak, aby lekko zachodziły na siebie
- Warzywa posypujemy przyprawami (solą, oregano i tymiankiem) i skrapiamy tłuszczem
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ratatouille.
Autor
Lista składników
- Kabaczek (600 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Bakłażan (200 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Oregano suszone (3 g)
- Tymianek suszony (3 g)
- Sól morska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.