Ratatouille
Ratatouille
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180°C
- Myjemy warzywa i kroimy w plasterki
- Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową
- Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie
- Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy oliwą z oliwek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (400 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Bakłażan (240 g)
- Kabaczek (240 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Oregano suszone (3 g)
- Tymianek suszony (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.