Pyzy serowe
Pyzy serowe
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i miksujemy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z masą
- Wszystkie składniki razem łączymy i mieszamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
- Z masy formujemy pyzy, układamy w naczyniu żaroodpornym wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (204 g)
- Ser żółty (80 g)
- Masło (60 g)
- Mąka kokosowa (45 g)
- Proszek do pieczenia (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.