Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)
Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki
- Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min)
- Do miski wkładamy twaróg
- Dodajemy śmietanę
- Siekamy szczypiorek i dodajemy
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy
- Ziemniaki kładziemy na talerzu, a na nie kładziemy gzik (twarożek ze śmietaną)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tej potrawy odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (450 g)
- Ser twarogowy krowi półtłusty (200 g)
- Śmietana 18% (100 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.