fbpx
Szukaj
open close

Purée z ziemniaków i selera

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce95d2ab-c1dc-43f0-8c7e-5cdda6f5642e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Purée z ziemniaków i selera

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (poza pieprzem), czosnku i zieleniny
  • Ziemniaki z selerem obieramy, po czym wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15-20 minut
  • Następnie ziemniaki z selerem odcedzamy, a z garnka wyrzucamy przyprawy
  • Do garnka dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie ucieramy na puszystą masę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami lub selerem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (440 g)
  • Seler korzeń (245 g)
  • Masło (100 g)
  • Śmietana 18% (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczone selery z niebieskim serem

Seler obieramy i kroimy w plastry Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z ziemniakami

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso (…)

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i ziemniakami

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 (…)

WIĘCEJ >

Chlebowa pizza z ziemniakami

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, (…)

WIĘCEJ >