Purée z marchewki
Purée z marchewki
Przygotowanie
- Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka.
- Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie.
- Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy).
- Zmniejszamy ogień i dodajemy pozostałe składniki.
- Gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu.
- Po upływie 3 minut zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem do otrzymania gładkiego purée.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia purée warzywnego.
Autor
Lista składników
- Marchew (135 g)
- Woda (100 ml)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Curry w proszku (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.