fbpx
Szukaj
open close

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c859722d8-dd82-4b41-9e02-5b4996d46f60
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Przygotowanie

  • Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę.
  • Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut).
  • Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min.
  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry i czosnek, smażyć około minuty, aż czosnek się zrumieni.
  • Dodać masło i miąższ kokosa.
  • Dokładnie wymieszać.
  • Przełożyć do manioku i powoli, stale mieszając, wlewać mleko, aby powstało gładkie purée.
  • Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać od razu.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Maniok jadalny (300 g)
  • Mleko kokosowe (300 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Curry w proszku (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kminek – nasiona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Praska do czosnku, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >