Puree z białej rzodkwi
Puree z białej rzodkwi
Przygotowanie
- Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę
- Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą
- Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi
- Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie
- Dodajemy masło i przyprawy. Wszystko blendujemy
- Podajemy jako przekąska lub dodatek warzywny do dania głównego.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy gałki muszkatołowej i pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, warzywnych purée.
Autor
Lista składników
- Rzodkiew biała (220 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.