Puree selerowo – gruszkowe
Puree selerowo – gruszkowe
Przygotowanie
- Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie
- Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy
- Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera
- Gotujemy pod przykryciem około 30 min aż seler będzie miękki
- Odcedzamy wodę i kładziemy seler z gruszką na sicie
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Podsmażamy na nim cebulę przez 3 – 4 min
- Miksujemy razem seler z gruszką i podsmażoną cebulą na puree
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Seler korzeń (600 g)
- Gruszka (260 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.