Pudding ryżowy z jabłkiem i czekoladą
Pudding ryżowy z jabłkiem i czekoladą
Przygotowanie
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz
- Dodajemy ryż, sól oraz cynamon, dolewamy mleko i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (na małym ogniu), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką
- Po tym czasie dodajemy cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
- Jabłko kroimy w cienkie plastry
- Pudding ryżowy przelewamy do misek, dekorujemy plastrami jabłka, a na wierzch ścieramy czekoladę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych puddingów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (1000 ml)
- Jabłko (180 g)
- Ryż basmati (100 g)
- Masło (30 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.