fbpx
Szukaj
open close

Pudding ryżowy z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced539a6a-3a12-4ea1-9593-92d14bcb9a7b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pudding ryżowy z cynamonem

Przygotowanie

  • W garnku roztapiamy tłuszcz
  • Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon mielony, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką
  • Dodajemy cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Gotowy pudding nakładamy do misek (lub szklanek), posypujemy cynamonem i dekorujemy laską cynamonu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (1000 ml)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Masło (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka drewniana

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić (…)

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze (…)

WIĘCEJ >

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do (…)

WIĘCEJ >

Pudding Chia z musem bananowym

Pudding: Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6  Do ciepłego (…)

WIĘCEJ >