Pudding Chia z musem bananowym
Pudding Chia z musem bananowym
Przygotowanie
Pudding:
- Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6
- Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z ¼ cytryny i mieszamy
- Dodajemy nasiona chia, mieszamy i zostawiamy na 30 min
- Mleko z chia mieszamy i przekładamy po równo do 4 szklanek
- Wkładamy do lodówki na 8 godzin
- Po tym czasie wyjmujemy z lodówki
Mus bananowy:
- Banany obieramy
- Wrzucamy do naczynia, w którym będziemy blendować
- Wyciskamy sok z cytryny
- Dodajemy mąkę kokosową
- Blendujemy banany z cytryną
- Zblendowaną masę bananową po równo nakładamy na wierzch puddingu
- Dekorujemy świeżymi owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingu chia.
Pudding możesz przyozdobić dowolnymi owocami.
Autor
Lista składników
Pudding chia
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Chia – nasiona (20 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (5 ml)
Mus bananowy
- Banan (120 g)
- Truskawka (35 g)
- Mąka kokosowa (6 g)
- Sok z cytryny (bio) (5 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.