Przypieczony stek z parmezanem i rukolą
Przypieczony stek z parmezanem i rukolą
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Mięso kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/3 ilości)
- Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 4-5 minut
- Po tym czasie ściągamy cebulę z patelni
- Zwiększamy ogień, wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony
- Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Do miski z serem wrzucamy rukolę i zieleninę (natkę), dodajemy ocet, przyprawy (pieprz) oraz pozostały tłuszcz i całość delikatnie mieszamy
- Na talerzu kładziemy mięso, obok sałatkę z rukoli i całość posypujemy cebulą
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.
Autor
Lista składników
Masło ziołowe
- Masło (60 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Steki
- Wołowina polędwica (350 g)
- Masło (30 g)
- Olej słonecznikowy ekologiczny (8 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.