Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi
Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi
Przygotowanie
- Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy.
- Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając,
- Pomiędzy kawałki kapusty wbijamy przepiórcze jaja. Gdy białko się zetnie, a żółtko pozostaje płynne podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam nasze propozycje przyrządzenia jajecznicy.
Autor
Lista składników
- Kapusta pak choi (110 g)
- Jajo przepiórcze (72 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Kminek mielony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.