Przegrzebki z imbirem po chińsku
Przegrzebki z imbirem po chińsku
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
- Imbir obieramy i kroimy na zapałkę
- Przegrzebki oczyszczamy z błon
- Do miski wlewamy sos sojowy i bulion, dodajemy mąkę raz cukier i dokładnie mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
- Wrzucamy czosnek, cebulę oraz imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy przegrzebki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy przygotowany sos i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z przegrzebkami.
Autor
Lista składników
- Przegrzebki (świeże) (500 g)
- Bulion mięsny (45 ml)
- Cebula (40 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
- Mąka kukurydziana (24 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Czosnek (5 g)
- Imbir korzeń (5 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Cukier trzcinowy (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.