fbpx
Szukaj
open close

Przegrzebki w maśle z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7274989e-99b9-48b7-bcad-1d13c463d531
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przegrzebki w maśle z ziołami

Przygotowanie

  • Przegrzebki dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie przegrzebki posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości)
  • Następnie na patelnię układamy przegrzebki (w równym odległościach, niezbyt blisko siebie) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, aż będą miały złotobrązowy kolor)
  • Po tym czasie przenosimy przegrzebki na talerz i odkładamy na bok
  • Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski wlewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy, po czym przelewamy zawartość miski na patelnię
  • Na patelnię kładziemy z powrotem przegrzebki i mieszamy przez ok. 1 minutę
  • Przegrzebki podajemy natychmiast

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przegrzebków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (450 g)
  • Masło (120 g)
  • Sok z cytryny (bio) (15 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Tymianek (świeży) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Przegrzebki z ryżem

Wszystkie warzywa i boczek kroimy w kostkę (cebulę z czosnkiem obieramy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz (…)

WIĘCEJ >

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek i przegrzebków

Krewetki oczyszczamy (obieramy pancerz i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cukinię kroimy w plastry i przenosimy do miski (…)

WIĘCEJ >

Smażone przegrzebki

Natkę pietruszki siekamy Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki (…)

WIĘCEJ >