Praliny daktylowe
Praliny daktylowe
Przygotowanie
- Czekoladę łamiemy na kawałki
- Wrzucamy do czystego suchego garnka
- Dolewamy mleka kokosowego
- Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
- Wrzucamy daktyle
- Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły się w czekoladzie
- Bierzemy talerz i owijamy go folią spożywczą
- Na ofoliowany talerz wykładamy daktyle w czekoladzie
- Układamy tak, żeby się ze sobą nie stykały
- Wkładamy do lodówki na minimum 30 min (można oczywiście dłużej, mogą tak kilka dni leżeć i będą dobre)
- Wyjmujemy z lodówki i zdejmujemy z folii i przekładamy na talerz
Autor
Lista składników
- Daktyl (50 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.