Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską
Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską
Przygotowanie
- Schab kroimy w paseczki
- Kapustę kroimy w poprzek w paseczki
- Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół)
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Dodajemy mięso
- Zasmażamy minutę
- Dodajemy cebulę z czosnkiem
- Mieszamy
- Dodajemy pieczarki i marchewkę
- Dodajemy koncentrat pomidorowy
- Wlewamy pół szklanki zimnej wody z kranu
- Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu 40 min
- Sprawdzamy czy mięso jest miękkie, jeśli nie, to jeszcze z 10 min gotujemy
- Dodajemy kapustę pekińską i gotujemy 10 min
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Sprawdź w podpiętych, powiązanych przepisach propozycje przyrządzenia schabu w równie smaczny sposób.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (200 g)
- Kapusta pekińska (175 g)
- Pieczarka (świeża) (60 g)
- Cebula (50 g)
- Woda (50 ml)
- Marchew (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Przecier pomidorowy (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.