Portobello z serem i papryką
Portobello z serem i papryką
Przygotowanie
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki
- Nóżki drobno siekamy
- Paprykę kroimy w drobną kostkę
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
- Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy i zalewamy zimną wodą
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy nóżki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy paprykę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Ser ścieramy na grubych oczkach do miski
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy na patelnię połowę sera i mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Do pieczarek nakładamy farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem oraz papryką mieloną
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z pieczarkami portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (240 g)
- Ser żółty (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Masło (30 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.