Portobello z jajem sadzonym
Portobello z jajem sadzonym
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
- Następnie układamy pieczarki w naczyniu żaroodpornym
- Jaja wybijamy po kolei do miski i delikatnie przelewamy do pieczarek, tak aby nie uszkodzić żółtek
- Jaja posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczarek portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (240 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.