Pomidory z bazylią
Pomidory z bazylią
Przygotowanie
- Pomidory kroimy w ćwiartki i wrzucamy do miski
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do osobnej miski
- Do miski z czosnkiem dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy, po czym polewamy sosem pomidory
- Pomidory możemy opcjonalnie udekorować jeszcze świeżą bazylią
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pomidorami.
Autor
Lista składników
- Pomidor (680 g)
- Sok z cytryny (bio) (375 ml)
- Olej lniany nierafinowany (50 ml)
- Czosnek (5 g)
- Cebula granulowana (1.5 g)
- Bazylia suszona (1.5 g)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.