fbpx
Szukaj
open close

Pomidory w ziołowej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf83c45b8-7860-4052-9b99-1ddc96972009
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pomidory w ziołowej panierce

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na papier (przeciętą stroną do góry)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą, dodajemy przyprawy (oregano, sól i pieprz), dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Zawartość miski rozkładamy równomiernie na pomidorach, a następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem bakłażana.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Ser Parmezan (24 g)
  • Bułka tarta (16 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tofu z bakłażanem i papryką

Bakłażana i tofu kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Nadziewany bakłażan

Paprykę kroimy w paski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana (…)

WIĘCEJ >

Bakłażan faszerowany sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie (…)

WIĘCEJ >

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie (…)

WIĘCEJ >

Grzyby duszone z bakłażanem

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą (…)

WIĘCEJ >