Pomidory w ziołowej panierce
Pomidory w ziołowej panierce
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na papier (przeciętą stroną do góry)
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem
- Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą, dodajemy przyprawy (oregano, sól i pieprz), dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
- Zawartość miski rozkładamy równomiernie na pomidorach, a następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 40 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem bakłażana.
Autor
Lista składników
- Bakłażan (240 g)
- Cytryna (80 g)
- Mleko kokosowe (60 ml)
- Jajo kurze (51 g)
- Mąka orkiszowa (24 g)
- Ser Parmezan (24 g)
- Bułka tarta (16 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Zioła prowansalskie (0.5 g)
- Czosnek granulowany (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.