Pomidorowy ryż gotowany
Pomidorowy ryż gotowany
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w garnku z wodą, solą i mlekiem kokosowym.
- Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (gdy ryż jest jeszcze twardy).
- Wszystko gotujemy razem do miękkości ryżu. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy wody jeśli potrzeba.
- Gdy ryż jest ugotowany oraz nie pozostał nadmiar wody, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Ryż basmati (75 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Woda (50 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.