Pomidorowa wołowina z cukinią
Pomidorowa wołowina z cukinią
Przygotowanie
- Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
- Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
- Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i dusimy ok. 10 minut,
- W tym czasie cukinię kroimy na makaron.
- Wrzucamy warzywa do mięsa i dusumy przez kolejne 10 minut, aby woda odparowała a sos się zredukował.
- Podajemy posypane płatkami drożdżowymi.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (300 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Wołowina mięso mielone (150 g)
- Woda (100 ml)
- Płatki drożdżowe (10 g)
- Czosnek (5 g)
- Chili (5 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.