Pomidorki koktajlowe z patelni

Pomidorki koktajlowe z patelni
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Zieleninę (natkę) grubo siekamy
- Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz pomidory i smażymy przez ok. 2 minuty (do momentu, aż pomidory zaczną pękać i staną się miękkie)
- Dodajemy ocet i dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
- Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy zieleninę (natkę) i mieszamy
- Pomidorki nakładamy na talerze i posypujemy serem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem pomidorów.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (400 g)
- Bulion jarski (45 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.