Polędwiczka na sałatce z kalarepy
Polędwiczka na sałatce z kalarepy
Przygotowanie
- Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem.
- Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry.
- Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem, oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
- Sałatkę podajemy z pokrojoną polędwiczką.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych pomysłów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwiczek.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina polędwica (surowa) (150 g)
- Kalarepa (100 g)
- Oliwki zielone (24 g)
- Cebula czerwona (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.