fbpx
Szukaj
open close

Polędwica z dorsza na szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-3-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica z dorsza na szpinaku

Przygotowanie

  • Dorsza posolić i popieprzyć
  • Położyć w naczyniu żaroodpornym
  • Dodać łyżkę tłuszczu
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min
  • W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Smażymy cebulę z czosnkiem przez 3-4 min na złoty kolor
  • Dodajemy szpinak, dusimy 3-4 min
  • Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową
  • Szpinak nakładamy na talerze, a na górę nakładamy rybę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego oraz gałki muszkatołowej.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szpinak (150 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek (…)

WIĘCEJ >