fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica wołowa z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7be3220d-65cf-4080-b3f6-49ead2ea3e6e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica wołowa z papryką

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Mięso kroimy w plastry
  • Pomidory kroimy w ósemki
  • Paprykę kroimy w większą kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso na talerz (sok z patelni zachowujemy)
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Do miski wlewamy wodę i sos Worcestershire, dodajemy mąkę oraz cukier i dokładnie mieszamy
  • Następnie wlewamy mieszankę na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Na patelnię z powrotem kładziemy mięso, dodajemy pomidory, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Na talerze nakładamy ryż, a na wierzch mięso z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (600 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Wino czerwone wytrawne (500 ml)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler naciowy (150 g)
  • Marchew (135 g)
  • Cebula (105 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Liść laurowy (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Angielska pieczeń wołowa

Marchewki z pasternakami obieramy i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości masła i oliwę) Kładziemy mięso i (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę (…)

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, (…)

WIĘCEJ >

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony (…)

WIĘCEJ >