Podpłomyki
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2021/10/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2021/10/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b.jpg)
Podpłomyki
Przygotowanie
- Do miski wsypujemy mąki, dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy do momentu powstania jednolitego ciasta
- Ciasto dzielimy na ok. 10-12 części (z 125 g mąki), przykrywamy wilgotną ścierką i zostawiamy na ok. 30 minut
- Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3 mm
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy placki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Następnie usmażone placki skrapiamy wodą, składamy na pół i odkładamy na ok. 30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mąka orkiszowa (125 g)
- Woda (100 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.