Placuszki warzywne
Placuszki warzywne
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa (poza cukinią) obieramy
- Wszystkie warzywa ścieramy na grubych oczkach tarki do miski, dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut
- Po tym czasie odciskamy warzywa z nadmiaru wody
- Do miski wybijamy jaja i roztrzepujemy rózgą kuchenną, a następnie masę jajeczną wlewamy do miski z warzywami
- Dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placków warzywnych.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Ziemniak (150 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Marchew (90 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (50 ml)
- Mąka orkiszowa (48 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.