Placuszki bananowe z komosy ryżowej
Placuszki bananowe z komosy ryżowej
Przygotowanie
- Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem
- Odstawiamy na 30 minut
- Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy
- Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę
- Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
- Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok z cytryny i miód
- Miksujemy
- Rozgrzewamy patelnię wraz z olejem kokosowym
- Wylewamy ciasto na patelnię, tworząc malutkie placuszki
- Smażymy do zarumienienia z dwóch stron
- Możemy podać z musem owocowym
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placuszków.
Autor
Lista składników
- Banan (120 g)
- Komosa ryżowa biała (90 g)
- Cytryna (40 g)
- Mleko kokosowe (40 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kardamon – ziarno (2 g)
- Soda oczyszczona (2 g)
- Cynamon mielony (2 g)
- Wanilia – ekstrakt (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.