Placki bananowe z owocami
Placki bananowe z owocami
Przygotowanie
- Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować
- Dodajemy jajko, mleko kokosowe
- Miksujemy
- Dodajemy sok z cytryny
- Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową
- Jeśli ciasto jest gęste po 3 łyżkach, to więcej nie dodajemy (mąki kokosowe są nierówne i różnie chłoną wodę)
- Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki tłuszczu
- Nakładamy łyżką ciasto – jedna łyżka, to jeden placuszek
- Smażmy po 3-4 min z każdej strony na małym ogniu
- Gdy widzimy, że patelnia robi się sucha, dodajemy więcej tłuszczu
- Usmażone placuszki przekładamy na talerz
- Posypujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Placki możesz również przyrządzić z sosem owocowym – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Banan (240 g)
- Truskawka (70 g)
- Jeżyna (65 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Borówka (50 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Mąka kokosowa (48 g)
- Cytryna (40 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.