Placek kasztanowy
Placek kasztanowy
Przygotowanie
- Daktyle namaczamy w gorącej wodzie.
- Jabłko kroimy w drobną kostkę.
- Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym.
- Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy.
- Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i mieszamy łyżką.
- Gęste ciasto rozprowadzamy po formie do tarty.
- Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mąka kasztanowa (200 g)
- Woda (200 ml)
- Jabłko (180 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Daktyl (45 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.