Pizzerinka
Pizzerinka
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm
- Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia
- Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą
- Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone w plasterki
- Wierzch posypujemy serem
- Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na bezglutenową gryczaną pizzę.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (300 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Pieczarka (świeża) (60 g)
- Kiełbasa chorizo (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.