Pizza z pieczarek portobello
Pizza z pieczarek portobello
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy w trybie opiekania
- Blachę wykładamy folią aluminiową
- Pieczarki nacieramy tłuszczem z każdej strony (delikatnie, tak aby nie uszkodzić pieczarek)
- Następnie kładziemy pieczarki na blachę blaszkami w dół i wkładamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty (pieczemy do momentu, aż zmiękną z wierzchu)
- Po tym czasie obracamy pieczarki na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 1 minutę
- Pomidora, czosnek i ser kroimy w plasterki
- Zieleninę drobno siekamy
- Blachę wyciągamy z piekarnika i dekorujemy pieczarki czosnkiem, pomidorem, zieleniną i serem, po czym wkładamy blachę z powrotem do piekarnika na ok. 1-2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (480 g)
- Pomidor (170 g)
- Ser Mozzarella (160 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
- Czosnek (5 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.