Pikantne szaszłyki z kurczaka
Pikantne szaszłyki z kurczaka
Przygotowanie
- Zieleninę drobno siekamy
- Mięso kroimy na kawałki
- Do miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy pastę oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
- Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty sosem, przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
- Patyki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie (aby nie spaliły się podczas smażenia)
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Na każdy patyk nadziewamy po kilka kawałków mięsa, kładziemy szaszłyki na patelnię i smażymy przez ok. 8 minut, co jakiś czas obracając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Jogurt naturalny (200 g)
- Pasta curry czerwona (42 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Kolendra (świeża) (9 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.