Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą
Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą
Przygotowanie
- Oiersi z kurczaka kładziemy na desce
- Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie
- Palcami poszerzamy otwór
- Wpychamy w otwór ser
- Mięso z góry solimy i pieprzymy
- Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym
- Dodajemy łyżkę masła
- Przykrywamy pokrywką
- Wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania faszerowanej piersi.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (200 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Ser Gorgonzola (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.