fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c446e3c11-acf6-4c5f-9a01-ab88118f4ac8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

Przygotowanie

Kaczka:

  • Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Gruszki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w gruba kostkę
  • Mięso mieszamy z cebula i gruszkami
  • Ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”

Kapusta modra:

  • Kapustę kroimy w cienkie paski (najlepiej na tarce – szatkownicy)
  • Kapustę wrzucamy do garnka, wlewamy szklankę zimnej wody z kranu
  • Dodajemy ocet, 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie i łyżkę miodu
  • Gotujemy na średnim ogniu godzinę bez przykrycia
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Jabłko kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę przez 2 min
  • Dodajemy do cebuli pokrojone jabłko
  • Zawartość patelni wrzucamy do garnka z kapustą
  • Mieszamy, gotujemy aż kapusta będzie miękka

Bataty:

  • Obieramy, przepłukujemy
  • Kroimy w cząstki i gotujemy w wrzącej osolonej wodzie około 25 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kaczki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 2
Trudność: Średni, Trudny

Lista składników

Pierś z kaczki

  • Kaczka pierś (370 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Cebula (105 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Kapusta modra

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (25 ml)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)

Gotowane bataty

  • Batat (460 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko, Talerz, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami

Włączamy piekarnik na opcję grzanie z góry i dołu i temp. 200 st. C Skórę na piersiach kaczki lekko nacinamy (…)

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kaczki z żurawiną

Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 (…)

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę (…)

WIĘCEJ >