Pierś indyka w curry
Pierś indyka w curry
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy
- Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
- Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
- Pomidorki kroimy na pół
- Paprykę kroimy w paski
- Ogórka kroimy w plastry
- Do miski wkładamy sałatę oraz wszystkie warzywa, całość skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami
- Mięso ściągamy z patelni, odkładamy na ok. 3-5 minut do ostygnięcia, a następnie kroimy w plastry
- Plastry mięsa układamy na sałatkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia indyka.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (150 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Sałata karbowana (50 g)
- Papryka żółta (50 g)
- Ogórek długi (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Curry w proszku (1.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.