Pieczony camembert z ananasem
Pieczony camembert z ananasem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
- Ananasa kroimy w kostkę
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier wykładamy ser, na wierzch nakładamy kawałki ananasa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (240 g)
- Ananas w puszce (120 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Tymianek suszony (0.5 g)
- Pieprz czerwony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.