Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe z fasolką szparagową
Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe z fasolką szparagową
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (na pół miękko)
- Koper siekamy
- Ziemniaki odcedzamy, dodajemy tłuszcz z koprem i postrząsamy garnkiem, tak aby każdy ziemniak obkleił się tłuszczem i koprem
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier wykładamy ziemniaki i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
- Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Na talerz nakładamy ziemniaki, a obok kładziemy fasolkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ziemniaków.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (650 g)
- Fasola szparagowa żółta (świeża) (300 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Koper (świeży) (12 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.