Pieczone warzywa 2
Pieczone warzywa 2
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego
- Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy
- Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Brokuł (500 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (420 g)
- Pomidor koktajlowy (250 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (210 g)
- Marchew (135 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Curry w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.