Pieczone pieczarki
Pieczone pieczarki
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
- Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
- Pieczarki oczyszczamy
- Cebulę obieramy i kroimy w plastry
- Pieczarki i cebulę układamy na papierze, skrapiamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut (pieczemy do momentu, aż pieczarki będą miękkie, a płyn odparuję)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z pieczarkami.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (250 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.