Pieczone kotlety wołowe
Pieczone kotlety wołowe
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski
- Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy
- Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 25-30 minut
- Temp. piekarnika zmniejszamy do 160 st. C i pieczemy mięso jeszcze przez ok. 2 godz.
- Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina żebra (780 g)
- Musztarda (60 g)
- Czosnek (15 g)
- Anchois (sardela) (10 g)
- Estragon suszony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.