Pieczone chipsy z pasternaku
Pieczone chipsy z pasternaku
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Pasternak dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki (za pomocą szatkownicy)
- Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
- Następnie do miski z tłuszczem dodajemy pasternak i mieszamy tak, aby każdy plaster był dokładnie pokryty mieszanką
- Plasterki pasternaku układamy na papierze tak, aby nie zachodziły na siebie
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chipsów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pasternak (500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.