Pieczone banany

Pieczone banany
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C
- Banany obieramy i kroimy wzdłuż na pół
- Następnie układamy banany w naczyniu żaroodpornym i posypujemy przyprawami
- Do dzbanka wlewamy soki, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu, aż słodzik się rozpuści
- Banany zalewamy sokiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut (co jakiś czas polewamy banany sokiem)
- Po tym czasie wyciągamy banany z piekarnika, nakładamy na talerze i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Banan (480 g)
- Sok z pomarańczy 100% (150 ml)
- Sok z limonki (bio) (100 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.